Siksak harmaahaikara

Siksak Heron, vain suvun Zebrilus Bonaparte, 1855, on lintu perheen Ardeidae. Laajalle levinnyt vain Etelä-Amerikassa, liittyy läheisesti kaulushaikaraan.

Kuvaus

Heron siksak saavuttaa pituus on 28-30 cm ja keskipaino 123 g. Se on musta tukena Heron minuutin koko, tunnettu selkäpuoli voimakkaasti merkitty raidat ja pilkkuja ja piirustukset vermicolati valkoinen-mokka. Pään ja kaulan ovat harmaa harmaantunut, jossa harja musta höyheniä. Häkilät muodostavat "harja" näkyvästi ja joka antaa lintu näyttää tylsää. Alapuoli ovat väriltään mokka, raskaasti vanhentunut, pilkullinen ja Streaked musta malleja niin monimutkaisia, että ne ovat lähes mahdotonta kuvailla. Alue nilkan on lähes täysin peitetty höyheniä. Sukupuolten ovat samankaltaisia.

Nuoret yksilöt ovat edessä ja sivuilla pään ja kaulan punertava, ja on enemmän siksak-punertava takana. Taustavärin takaisin on kevyempi. Vatsa alue on ruskehtava mustilla raidoilla epäselvä hajallaan. Nuoret yksilöt pidettiin aiemmin kuin aikuisten vaiheessa punertava höyhenpeite. Kutsu lajien ei ole vielä raportoitu.

Väritys mehevä osat ei ole selvä, koska kuvaukset ovat vaihtelevia. Jotkut tutkijat raportoivat, että iiris on musta, joskus keltainen sisärengas. Nokka on musta ja värillinen ylä- sarven alempi, ja jalat ovat kellertävän ruskea. Väritys mehevä osat voivat vaihdella. Nainen aikuinen ilmeisesti jää Perussa helmikuussa oli tumma torvi-värillinen nokka, alemman haaran kellertävän ruskea, jalat ruskehtava keltainen kasvi, ja iiris tummanruskea. Nainen, luultavasti osa-aikuinen, jää Bolivia marraskuussa, oli yläosa nokka harmaa, alempi himmeän keltainen, ja keltainen iiris. Lintu, ilmeisesti aikuinen, havaittiin Perussa elokuussa oli hyvin lyhyt nokka mustahkoja, jalat harmaa-Horn sormet kellertävä iiris likaisen keltainen valo, ja tummanharmaa ohjakset.

Siksak Heron saattaa näyttää muiden lajien Herons naamiointi höyhenpeite, kuten kehittymätön suvun butorides ja vähän kaulushaikaraan. White Stripes mustalla takaisin, kuitenkin, jotta se ominaispiirteitä.

Biologia

Toistaiseksi emme ole tutkittu riittävästi tai syömiskäyttäytyminen tai lisääntymiselle siksak haikara. Hyvin usein se näkövammaisten kyydissä puunrungot lähellä kosteikkoja tai juuret, jotka ilmenevät veden pinnalla. Heti huomasi kala, oletetaan vaakasuoraan kehon, venyttää kaulaansa eteenpäin ja sitten harppuunoita saalista. Hyönteiset ovat osa sen ruokavaliota. Kun siirrät etsimään ruokaa liikkuu isoja askeleita, mutta hitaammin, jos se on edistää matalassa vedessä. Se menee etsimään ruokaa pääosin vuoden iltaan. Hän vietti jäljellä vuorokaudenaikoina kyydissä puita 5-10 metriä maan pinnan yläpuolella.

Kutuaikana tapahtuu huhti-heinäkuussa. Pesä yksin ja sen pesiä on rakennettu veden läheisyydessä. Munien määrä kohti pesä ei tunneta; joskus pesä löytyy yksi muna, kuori valkoinen väri. Itämisaika on tuntematon. Molemmat vanhemmat ovat omistautuneet ruokintaan poikasia.

Jakelu ja elinympäristö

Alueella siksak Heron sisältää pohjoisella puoliskolla Etelä-Amerikassa. Se on läsnä Itä Kolumbia, Venezuela, Brasilia, Guyana, Suriname, Pohjois Bolivian ja Paraguayn ja itäosissa Perun ja Ecuadorin. Se on sedentaarisia lajeja. Tiedossa ei ole arvioita koosta väestöstä, mutta se pidetään yhteinen ja laajalle levinneet lajit.

Siksak Heron elinympäristö koostuu trooppisten metsien lähellä tai rannoilla jokien ja järvien. Se suosii alueilla joet virtaavat hitaasti ja puita oksat keskeytetty veden, ja alueita, joilla voi levätä muodossa juuret erottumaan veden pinnalle tai kaatuneiden puiden vedessä. Toissijaisena elinympäristö, se on kuitenkin tyytyväinen edes vesistö puiden ympäröimänä ja niityt. Siksak Heron on laji tyypillinen tasangoilla, joka löytyy osoitteesta 200-500 m merenpinnan yläpuolella.

Taksonomia

Siksak Heron pidettiin jonkin aikaa sukulainen haikaroita brindle kuten Tigrisoma. Geneettiset tutkimukset ovat kuitenkin havaittu, että laji on enemmän sukua kaulushaikaraan. Tämän vahvistaa myös muulla morfologisia ominaisuuksia. Itse asiassa, siksak Heron, sekä kaulushaikaraan, on vain 10 pyrstöä, toisin kuin haikaroita itse, joka on 12.

  0   0
Edellinen artikkeli Marciana Marina
Seuraava artikkeli John Rolfe

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha