Roy Harper

Roy Harper on Englanti laulaja-lauluntekijä. Hänen tyylinsä on ominaista pitkä harhauduttua instrumentaali, tietystä käytöstä ääni ja sanoitukset usein outo.

Elämäkerta

Varhainen

Jälkeen ennenaikaisen kuoleman hänen äitinsä, muutaman päivän kuluttua hänen syntymästään, hän muutti Blackpool isänsä ja äitipuolensa, jonka kanssa hän oli aikaisin kontrasteja, koska sen noudattaminen uskonnollinen liike Jehovan todistajat. Voimakas anti-uskonnollinen näkemys, että hän kehitti vuosien varrella on yksi jatkuva teemoja hänen musiikkiaan. 10-vuotiaana, hän alkoi pelata skiffle musiikin isoveljensä, David, ja oli heidän ensimmäinen kontakti Blues. Kun koulunsa 15-vuotiaana, hän tuli Royal Air Force. Koska hänen kärsimättömyyttä jäykkä kurinalaisuutta, hän tuli hermoromahduksen joka johti hänet läpi sähköhoidon ja sitten lähteä. Harper vaelsivat Eurooppaan, joten elantonsa katu taiteilija, kunnes 1964, kun hän palasi Englantiin ja asettui asumaan kuuluisassa Les Cousins ​​Folk klubi, Lontoo.

Sixties

Hänen ensimmäinen albuminsa, Hienostunut kerjäläinen, kirjattiin vuonna 1966, kun se oli huomannut ja palkkasi pieni indie-levy, Strike Records Peter Richard. Levy-yhtiö CBS Records tajusi sen potentiaali ja tilasi tuottaja Shel Talmy hoitoon tekemiseen albumin Come Out Fighting Ghengis Smith, hänen track "Circle", joka kestää vähintään 11 ​​minuuttia, mikä oli tärkeä laajentamista mainetta muutakin kuin maailma kansanmusiikin. Tuolloin hän teki suurta kohua kansikuva, joka oli vastasyntynyt vauva napanuoran yhä läsnä.

Albumi Folkjokeopus on täydentää edellisen työn, hänen versio "McGooghan Blues" kestävän 15 minuuttia. Toukokuusta 1968 Harper oli alkanut osallistua säännöllisesti sarjassa vapaa konsertteja, jotka pidettiin Lontoossa Hyde Park. Tämä voitti hänet kulttimaineen julkisen Lontoon maanalainen kohtaus. Hänen ensimmäinen Yhdysvaltain kiertue seurasi vapauttamaan Flat barokin ja Berserk vuonna 1970, joka näki osallistumista Nizzan kappale "Helvetin enkelit". Erityisesti ääni albumin tehtiin yhdistämällä akustisen kitaran wah-wah pedaali. Lisäksi tämä työ alku yhteistyössä kirjaa Harper Harvest Recordsin.

Seitsemänkymmentäluvun

Festivaalin jälkeen Bath vuonna 1970, Led Zeppelin kirjoitti kappaleen "hatut pois Harper", joka oli mukana albumin Led Zeppelin III. Jimmy Page sanoo, että ryhmä ihaili uskollisuus ja johdonmukaisuutta Harper hänen periaatteita, antamatta painostuksen levy-yhtiöt. Keskinäistä arvostusta toistensa työtä toi Harper osallistuu usein konsertteja Led Zeppelin. Itse asiassa, pitkin aikana koko vuosikymmenellä oli keskinäinen yhteistyö: Harper osaltaan albumin Physical Graffiti ja piipahti vuonna 1976 elokuvassa Song Remains The Same.

Vuonna 1971 ilmestyi albumi, kriitikoiden ylistämä, Stormcock, pääosissa Jimmy Page kitarassa ja orkesterisovitukset David Bedford. Vuonna 1972 Harper debytoi näyttelijänä roolissa Mike Preston rinnalla Carol White John Mackenzie, profeetat lyhyen tuntia. Soundtrack julkaistiin seuraavana vuonna kanssa otsikko Lifemask. Seuraava teos, Valentine, julkaistiin Ystävänpäivä 1974, pitää edelleen yhteistyötä Jimmy Page. Suulla Harper järjestetään konsertti Rainbow Theatre Lontoossa, osallistui Page, Bedford ja Keith Moon. Lyhyt julkaistiin livelevy välähdystä Archives of Oblivion.

Vuosina 1975 ja 1978, Harper vietti pitkiä aikoja Yhdysvalloissa. Albumi Wish You Were Here Pink Floyd vuonna 1975 näki Harper kuten laulaja kappale "Have sikari". David Gilmour palasi suosioon ulkonäkö seuraavan albumin Harper, HQ, mukana ryhmä kokoontui kerran nimeltään "Trigger", ja johon osallistuu John Paul Jones Led Zeppelin. Single "Kun vanha Cricketer Jättää Crease" otettu näytteet, pysyy toistaiseksi hänen paras menestystä paljon myyntiä. Harper kirjoitti yhteistyössä Gilmour laulu "lyhyt ja ytimekäs", joka ilmestyi ensimmäinen soololevy jälkimmäisen, julkaistiin vuonna 1978.

Kyseessä oli julkaisemisesta Bullinamingvase vuonna 1977, koska jae kappaleen "Watford Gap", jossa hän arvosteli ruoan laatu tarjoillaan huoltoasemalle on sama nimi. Harper joutui poistaa sen jäljennökset albumi julkaistiin Britanniassa, vaikka versiot myyntiin Yhdysvalloissa, ja myös myöhempää uudelleenlähettämistä CD, oli läsnä. Tämä työ näkyy myös laulu "yksi niitä päiviä Englannissa", joka oli sen "taustalaulu" Paul McCartney ja Linda McCartney ja että tuli "Top 40 osuman. Huhtikuussa 1978 Harper alkoi kirjoittaa sanoituksia uuden Led Zeppelin albumi Jimmy Page, mutta hanke hylättiin paluuta Robert Plant sapattivapaa koska hän oli asettanut kuoleman jälkeen hänen poikansa Karac.

Vuosina 1975 ja 1979, Harper vietti paljon aikaa Yhdysvalloissa. Tänä aikana Harper allekirjoitettu Chrysalis Records, joka julkaisi HQ kannella ja eri otsikko. Chrysalis katsoi Alkuperäisen kuvan kannessa Harper, jossa hän käveli veden päällä, liian loukkaavaa jakosuunnitelma. Harper ei suostunut, mutta hänellä ei ollut valinnanvaraa. Chrysalis myös muuttanut otsikko hänen seuraava albuminsa, Bullinamingvase jossakin näistä Päiviä Engalnd. Vuonna 1979 Chrysalis uudelleen neljä ensimmäistä albumia Harvest Recordsin, ja vain yksi näistä oli aiemmin julkaistu Amerikassa.

Monille Seitsemänkymmentäluvun, Harper on hoidettu ja tuottanut brittiläinen manageri ja tuottaja Peter Jenner, jotka aluksi työskenteli Blackhill Enterprises. Mukaan Jenner, "Harper on suuri lauluntekijä, mutta vähän" hullu. "

Eighties

Vuonna 1980, Harper lauloi "taustalaulajia" Hengittäminen laulu, albumin Never Ever Kate Bush.

Albumi 1982, työ Sydän, synnytti etiketissä Harper itsensä Mark Thompson, nimeltään Public Records. Koko 1984 Harper antoi useita konsertteja Isossa-Britanniassa sekä Jimmy Page, esittävien kanssa akustisia instrumentteja eri folk festivaaleilla. Yhdessä he julkaisivat vuonna 1985 Mitä tapahtui Jugula?. Basisti Tony Franklin Ryhmä Harper liittyi myöhemmin Page ryhmässä Firm.

Nineties

Vuodesta 1986, julkiset esiintymiset Harper olivat harvinaisia, vaikka albumi 1990 unssia hänet takaisin toinen joukko tärkeitä yhteistyötä.

Päätyttyä avioliittonsa vuonna 1992, Harper kirjoitti albumi Death or Glory?. Vuonna 1995 hän lauloi albumi reunat Twilight of Tea Party, ja myös laulu "Time" läsnä heidän multimedia CD 1996, Alhambra. Vuonna 1998, Harper julkaistu The Dream Society, "käsite albumi" perustuu hänen elämänsä, ja erityisesti sen nuoriso. Laulaja Jethro Tull, Ian Anderson yhteistyötä, soittaa huilua, kappale "Nämä Fifty Years".

Kaksi tuhatta vuotta

Albumi 2000, Green Man on työ täysin akustinen, joiden avulla Jeff Martin Tea Party kitara ja muita välineitä.

Kesäkuussa 2001 Harper juhli hänen kuudeskymmenes syntymäpäiväänsä konsertti Royal Festival Hall Lontoossa, johon osallistuu monia vieraita. Tallennus konsertti julkaistiin tupla-CD.

Vuonna 2003, Harper on julkaissut Passions Ison Fortune, suurikokoisia kirja sisälsi lyrics kirjoitettu siihen asti, mukana lukuisia valokuvia ja kommentteja.

Huhtikuussa 2005 hän julkaisi singlen, Jumalan kuolema. Tämä laulu 13 minuuttia on kriittinen aseellinen väliintulo Irakissa ja osallistuminen kitaristi Matt Churchill, mukana Harper myös hänen live-esityksiä. Toukokuussa 2005 hänet vapautettiin uusin teos, Counter Culture, tupla-CD, joka sisältää lauluja 35 vuoden uran.

Kaksi tuhatta vuotta

23 syyskuu 2013 kolmetoista vuotta edellisen sooloalbuminsa The Green Man, Julkinen Mies ja Myytti. On kaksi kappaletta Pete Townshend soitti kitaraa.

Kiitokset

Kun uransa 40 vuotta, Harper sai Mojo Hero palkinnon -lehden toimittajat Mojo 16 kesäkuu 2005 klo Porchester Hall. Palkintojenjakotilaisuuteen esitteli hänen pitkäaikainen Jimmy Page.

Nick Harper

Poika Roy Harper, Nick, on suosittu lauluntekijä. Nick joskus työskennellyt isänsä, ja esiintyy useita albumeja vuodesta 1985.

Diskografia

Studioalbumia

  • 1966 - Kehittyneet Beggar
  • 1968 - Come Out Fighting Ghengis Smith
  • 1969 - Folkjokeopus
  • 1970 - Flat barokin ja Berserk
  • 1971 - Stormcock
  • 1973 - Lifemask
  • 1974 - Valentine
  • 1975 - HQ
  • 1977 - Bullinamingvase
  • 1980 - Tuntematon sotilas
  • 1982 - työ Sydän
  • 1984 - syntynyt vankeudessa
  • 1985 - Mitä tapahtui Jugula?
  • 1988 - Jälkeläiset Smith
  • 1988 - Erakko bussissa
  • 1990 - unssia
  • 1992 - Death or Glory?
  • 1994 - mainoskatkoja
  • 1994 - Garden uraanin
  • 1998 - The Dream Society
  • 2000 - The Green Man
  • 2013 - Man ja Myytti

Livelevy

  • 1974 - Salamat arkistoista Oblivion
  • 1986 - In Between Joka Line
  • 1992 - syntynyt vankeudessa II
  • 1993 - Unhinged
  • 1996 - Live At Les Cousins
  • 1997 - BBC Tapes - Volume I
  • 1997 - BBC Tapes - Volume II
  • 1997 - BBC Tapes - Osa III
  • 1999 - BBC Tapes - Osa IV
  • 1997 - BBC Tapes - Äänenvoimakkuus V
  • 1997 - BBC Tapes - Volume VI
  • 2001 - Royal Festival Hall Live-- 10 kesäkuu 2001

Kokoelmat, remixit, jne.

  • 1978 - Harper 1970-1975
  • 1994 - Death or Glory?
  • 1994 - Johdatus .....
  • 1997 - Laulu Ages
  • 1997 - Runot, Puheet, ajatuksia ja Doodles
  • 2001 - hattua
  • 2001 - East Of The Sun
  • 2002 - Tänään on Eilen
  • 2005 - Counter Culture

Ääniraitoja

  • 1973 - Lifemask

Yhteistyö

  • 1985 - Mitä tapahtui Jugula?

Single / EP

  • 1966 - Take Me Into Your Eyes / Pretty Baby
  • 1967 - Midspring Dithering / Zengem
  • 1968 - Elämä jatkuu By / Kukaan ei saanut mitään rahaa kesällä
  • 1972 - Bank of the Dead / pikkuneiti
  • 1974 - Ikuisesti / shovinistisika Pig Blues
  • 1974 - Koti /
  • 1975 - Kun Vanha Cricketer Lehdet Crease / harhoja Light
  • 1975 - aikuiset ovat vain Silly Lapset / kansanäänestys
  • 1977 - yksi niitä päiviä Englannissa / Watford Gap
  • 1977 - yksi niitä päiviä Englannissa / Watford Gap
  • 1977 - Sail Away / vaaliminen Lonesome
  • 1978 - Kun Vanha Cricketer Lehdet Crease / Koti
  • 1980 - Playing Games / First aamulla
  • 1980 - Lyhyt ja makea / Vesiurheilu / Tuntematon sotilas
  • 1982 - Ei-kukaan Gets Out Alive / Casualty
  • 1983 - I Still Care / Hyvästi Leppäkerttu
  • 1985 - Elizabeth / Mainonnan / I Hate White Man
  • 1988 - Laughing Inside
  • 1990 - Burn Maailman
  • 1992 - Metaani Zone
  • 2005 - Jumalan kuolema

Lataukset

  • 2005 - Passions Ison Fortune, Vol.1

Videokuvaukseen

  • 1986 - Live in olohuoneeseesi
  • 1990 - unssia
  • 2006 - Beyond Door

Filmografia

  • 1972 - profeetat lyhyen tuntia
  • 1976 - Song Remains The Same
  0   0
Seuraava artikkeli Naiset rakastunut

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha