Roine Stolt

Roine Stolt on kitaristi, laulaja ja Ruotsin säveltäjä. Se on yksi aktiivisimmista maailman prog kohtaus.

Elämäkerta

Roine Stolt aloitti uransa basisti, pelaa rock-yhtyeistä Ruotsissa. Vuonna 1973 hän alkoi soittaa kitaraa ja vuonna 1974 tulee kitaristi Kaipa, progressiivinen rock-yhtye, jonka kanssa hän julkaisi kolme albumia etiketti Decca Records. Yhdessä Kaipa pelaa useita konsertteja Skandinaviassa. Vielä nykyäänkin Kaipa, jotka on julkaistu uudelleen albumit, muistetaan yhtenä vaikutusvaltaisimmista bändeistä maisema Euroopan progressiivista rockia. Vuonna 1979 Stolt lähtee Kaipa ja muodostaa oman bändin, joka antaa nimensä "fantasia", joka julkaisi kaksi albumia. Fantasia hajosi vuonna 1983, kun läpimurto kaupallinen vaikuttunut heidän musiikkiaan. Tästä hetkestä alkaa jonka aikana Stolt toimii solistina. Vuonna 1985 hän julkaisi albumin takana Seinät, jossa hän debytoi laulajana; työ on konnotaatio pop ja varmasti erottuu muusta hänen diskografia. 80-luvun lopulla, Stolt perusti oman levy, Foxtrot musiikki, ja on mukana useissa hankkeissa, konsertteja ja äänitykset muiden artistien, jotka vaihtelevat monissa eri musiikkityylejä. Vuonna 1989 hän julkaisi hänen toinen soololevynsä, Lonely Heartbeat, jota hän kuvaa sekoitus poppia ja rockia. Vuonna 1994 huipulla palata progressiivisen rockin, Stolt julkaisi hänen kolmas sooloalbuminsa, kukka kuningas, jonka kanssa hän sanoo haluavansa palauttaa, musiikillisesti ja lyyrisesti, vanha hippi ihanteita. Albumi on hyvä vastaus, jotta tuosta kokemuksesta Stolt perusti uuden yhtyeen, The Flower Kings, joka tulee yksi lippulaiva bändit Euroopan prog liikkeen.

Samalla Stolt muodossa uudelleen Kaipa, jatkaa hänen soolouransa julkaisee kaksi albumia ja Hydrophonia Wallstreet Voodoo ja osallistuu myös kaksi supergroups, transatlanttisen ja Tangent.

Diskografia

Solisti

  • 1989 - Lonely Heartbeat
  • 1994 - Flower Kuningas
  • 1998 - Hydrophonia
  • 2005 - Wallstreet Voodoo

Fantasia

  • 1979 - Fantasy

Kanssa Kaipa

Studioalbumi

  • 1975 - Kaipa
  • 1976 - Inget Nytt Under Solen
  • 1978 - Vain
  • 1980 - Händer
  • 1982 - Nattdjurstid
  • 1993 - Tukholma Symphonie
  • 2002 - Notes From The Past
  • 2003 - keyholder
  • 2005 - Mindrevolutions

Antologiat

  • 2005 - Decca Years 1975-1978

Kanssa Flower Kings

  • 1995 - Back in World of Adventures
  • 1996 - Retropolis
  • 1997 - Stardust We Are
  • 1998 - skannaaminen Kasvihuone
  • 1999 - Flower Power
  • 2000 - Alive maaplaneetalla
  • 2000 - Space Revolver
  • 2001 - Rainmaker
  • 2002 - Avaa tulevaisuus
  • 2003 - Meet The Flower Kings
  • 2004 - Adam & amp; Eeva
  • 2006 - Paradox Hotel
  • 2006 - Instant Delivery
  • 2007 - Road Back Home
  • 2007 - summa No Evil
  • 2011 - Tour rikki
  • 2012 - Banks of Eden
  • 2013 - Desolation Rose

Kanssa Transatlantic

  • 2000 - SMTP: ja
  • 2001 - Live in America
  • 2001 - sillan Ikuisesti
  • 2003 - Live in Europe
  • 2003 - SMPTE - Roine Stolt seokset
  • 2009 - Whirlwind
  • 2010 - Whirld Tour 2010 - Live from Shepherds Bush Empire, London
  • 2011 - Lisää Never Is Enough - Elävät Manchester ja Tilburg 2010
  • 2014 - Kaleidoscope

Kanssa Tangent

  • 2003 - Musiikki, joka kuoli yksin
  • 2004 - maailmassa, joka Ajamme läpi
  • 2005 - pyramidit ja Stars

Videokuvaukseen

Kanssa Flower Kings

  • 2003 - Meet The Flower Kings
  • 2006 - Instant Delivery

Kanssa Transatlantic

  • 2001 - Live in America
  • 2002 - rakentaminen Bridge - Making of sillan Ikuisesti
  • 2003 - Live in Europe
  • 2010 - Whirld Tour 2010 - Live from Shepherds Bush Empire, London
  • 2011 - Lisää Never Is Enough - Elävät Manchester ja Tilburg 2010
  0   0
Edellinen artikkeli Moss Lentokenttä
Seuraava artikkeli Monster Hunter

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha