Luciano Beretta

Luciano Beretta oli sanoittaja, laulaja, tanssija ja kirjailija Italian.

Elämäkerta

Hän usein työskenteli Adriano Celentano ja muut esiintyjät Clan, vaikka joskus on kirjoitettu kappaleita taiteilijoiden ulkopuolella.

Alku

Poika kuljettaja, Angelo, ja ompelija, Maria, vietti lapsuutensa talossa Via Guglielmo Pepe 8, sitten siirtyä perheensä kautta Garigliano 3; hän sai tutkinnon kirjanpito vuonna 1948.

Hän katsoo kuitenkin, johti taidetta, ja sitten alkaa nauttia monia toimintoja: näyttelijänä teatterissa, lavastaja, tanssija ja laulaja, myös tulossa ensimmäinen tanssija Milanon La Scalassa.

Samaan aikaan alkaa laulujen kirjoittaminen: yksi näistä, musiikin Ezio Leoni, on nimeltään Teddy tyttö ja on tarjottu Lions ja Celentano, joka vaikuttaa osoittautumassa erittäin suosittu; koska sitten kaksi tullut ystäviä, ja sen jälkeen Beretta kirjoitti useita tekstejä Celentano, usein pariksi Miki Del Prete.

Teddy tyttö ammutaan samana vuonna Giorgio Gaber ja Enzo Whittaker, jotka vaikuttavat nimimerkillä Kaksi Corsairs.

Clan

Kun Celentano päätti aloittaa levy, Clan Celentano, Beretta alkoi työskennellä monien taiteilijoiden tarran.

Syvästi katolinen, hän on kirjoittanut enemmän mystinen tekstien Celentano.

1966 on vuosi, mikä on suurin hitti kirjoittanut Beretta ulkopuolella Klaani: Tämä on Kukaan ei voi tuomita minua, kaiverrettu Caterina Caselli ja hän esiteltiin Sanremo Festival 1966; mutta hän kirjoitti monta kappaletta muille artisteille levy-yhtiöt, kuten Milva, Al Bano, Nicola Di Bari ja Chameleons.

Muu toiminta

Luciano Beretta oli eklektinen ja monet edut; kuten kirjailija on julkaissut kirjoja satuja lapsille, ja myös Jeesuksen elämä. Hän myös kirjoitti lyriikat sarjan "musikaali satuja" julkaistiin levyjä, kuten Haensel ja Kerttu ja Nooan arkki patriarkka.

Hän myös kirjattu joitakin levyjä laulajana, ja vuonna 1971 hän osallistui levyn kesän laulu Tiziana, kirjataan Joker.

Vuonna 2004, kymmenen vuotta hänen kuolemansa, kunta Milanon on plaketti seinälle rakennuksen Via Garigliano 3, jossa hän asui pitkään Beretta, jossa noteeraus joidenkin hänen säkeet; punainen liina, joka peitti sen seremonian aikana, poistettiin säveltäjä Elis Suligoj, säännöllinen kumppani sanoittaja.

Osittainen diskografia

33 kierrosta

  • 1972: eläintarha on hauskaa
  • 1974: Oli kaikki Milano

45s

  • 1961 Adieu viveur / Can Can sukkanauhat
  • 1961: Juri Gagarin / hyrrä
  • 1961: Man of myynti / Tomorrow
  • 1963: Tango kantapää / keski-ikäinen mies
  • 1963: ½ litraa tango / Jaava
  • 1967: Tavataan Amalfi / suudelma Amalfi
  • 1969: strutsi ... keikkuu / käärme hurmuri fakiirit ...
  • 1969: sinetti tanssija / Teddy Casimiro
  • 1971: Tiziana / meistä
  • 1971: Mihin aikaan / halu mansikka
  • 1974: El Primm nimmarin / Chicchiricchì ja cluck

Kirjoittamia kappaleita Luciano Beretta

  0   0
Edellinen artikkeli John Scotus Eriugena
Seuraava artikkeli Torino Jalkapallo

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha