Labelle

Labelle on trio rhythm and blues, funk, soul ja disco musiikkia Yhdysvalloissa, tunnetaan maailmalla laulu Lady Marmalade, menestys 1974 vuonna 1975 tulee ensimmäisellä sijalla Billboard Hot 100.

Ryhmä historia

Ryhmä perustettiin vuonna 1961 kohtaamista laulaja Patricia Holt Sandra Tucker, Nona Hendryx ja Sarah Dash: muodostavat siten kvartetti sielun ja rhythm and blues, Bluebelles, ja Patricia vie vaiheessa nimi Patti Labelle.

Kun ensimmäinen 45 kierrosta, vuonna 1965 he saivat sopimuksen Atlantic Records; Samaan Tucker jätti yhtyeen, korvattu Cindy Birdsong.

Uuden tarran, kvartetti muutti nimensä Patti Labelle & amp; Bluebelles, ja kerätä hyvä menestys "Groovy Kind of Love".

Vuonna 1967 heistä tuli trio, luopumisesta Birdsong että menee Supremes; vuonna 1970 se vie uuden nimen muutos, Labelle, etiketti ja myös tyyli, joka korostaa rytminen osa heidän musiikkia ja funky.

1974 on vuosi maailmanlaajuinen menestys Lady Marmalade, kuuluisinta laulu, pidetään myöhemmin yksi ensimmäisiä esimerkkejä disco musiikkia.

Lopussa vuosikymmenen Patti Labelle alkaa ylimääräisen soolouralle, joka jatkuu tänään.

Kaikkina näinä vuosina Ryhmä kokoontuu vain satunnaisesti, mutta vasta vuonna 2008, kun 32 vuotta, julkaistiin sooloalbumi, "Back to Nyt" kanssa muodostumista Patti Labelle, Nona Hendryx ja Sarah Dash tuottama Lenny Kravitz, Wyclef Jean ja Gamble & amp; Vihastuttaa.

19 joulukuu 2008 Labelle takaisin yhteen asuvat Apollo Theater New Yorkissa tuotannon Massimo Gallotta, jo kuuluisa tuo Ennio Morricone New Yorkissa, kun Oscar, joka esitettiin hänelle uransa. Patti, Nona ja Sarah hetkellä kiertueella.

Osittainen diskografia

Albumi

  • 1966 - Over the Rainbow
  • 1967 - Dreamer
  • 1971 - Labelle
  • 1972 - Moonshadow
  • 1973 - Paine Cookin '
  • 1974 - Nightbirds
  • 1975 - Phoenix
  • 1976 - Chameleon
  • 2008 - Takaisin Nyt

45s

  • 1971 - Morning paljon parempi, Warner Bros Records
  • 1972 - Moon Shadow, Warner Bros Records
  • 1972 - Eikö ole surullista kaikki on ohi, Warner Bros Records
  • 1973 - Open Up Your Heart, RCA
  • 1973 - Sunshine, RCA
  • 1973 - lomalle, RCA
  • 1974 - Lady Marmalade, Epic
  • 1974 - Mitä voin tehdä sinulle?, Epic
  • 1975 - Messin 'My Mind, Epic
  • 1975 - ainakaan meidän tuntui Goin ', Epic
  • 1976 - pääset Joku Uusi Epic
  • 1976 - Eikö ole häpeä, Epic
  • 1976 - Miss Otis pahoittelee, Epic
  • 1989 - Lady Marmalade / Messin 'My Mind, Epic
  • 1995 - Turn It Out, MCA
  • 2008 - Kauli, Verve
  • 2008 - Superlover, Verve
  0   0
Edellinen artikkeli Roberto Cardinale
Seuraava artikkeli Virtauslaskenta

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha