John Lee Hooker

John Lee Hooker oli laulaja, kitaristi ja lauluntekijä blues musiikkia.

Syntynyt musiikillinen perhe Mississippi, John Lee Hooker on serkku Earl Hooker. Ne ovat kuuluisia hänen esityksiä puhutussa tyyli ja hänen tyylinsä boogie itsepäinen, tuli sen oikeuksia ominaisuudet. Hänen musiikkinsa, mistä näkökulmasta rytmi, on vapaa, koska on perinteinen yhteinen alussa akustinen blues muusikoita lähtöisin ns Mississippi Delta.

John Lee Hooker on levyttänyt yli 100 albumia. Niistä palkinnot: tähden Hollywoodin Walk of Fame ja vuonna 1991, sisällyttämistä Rock and Roll Hall of Fame; kaksi hänen lauluistaan, Boom Boom ja Boogie Chillen, esiintyvät vastaavasti rankingissa Rock and Roll Hall of Fame: n 500 kappaleita muotoinen Rock and Roll ja lauluja Century.

Elämäkerta

John Lee Hooker syntyi 22 elokuu 1917 läänissä Cohaoma, lähellä Clarksdale, Mississippi. Yhdestoista poika vuokraviljelijöitä istutus ns "puuvilla-vyö" Etelä Yhdysvalloissa. Monille lapsille pari sai kuunnella vain uskonnollisia lauluja, niin vähän Johannes oli varhain vaikutteita musiikin spirituals hän kuuli juhlallisuuksiin kirkoissa.

Vuonna 1921 hänen vanhempansa erosivat ja seuraavana vuonna Johannes, hänen äitinsä meni uusiin naimisiin William Moore, siirretään Clarksdale. Isäpuoli oli blues-laulaja ja antoi hänelle perusteet kitara perustuu. Hooker, myöhemmin nimeltään tyyliin Moore hyvin henkilökohtainen ja alkuperäinen, jolloin se suuri musiikillinen vaikutus hänen tyyliin.

Will Moore joskus pelataan Charley Patton kun se hoiti noin Clarksdale. Moore kasvoi Louisianassa ja hänen tyylinsä oli erilainen kuin vallitseva Delta: hänen laulunsa koostuivat yhden, toistuva, hypnoottinen sopimus, jatkoi sitkeästi. Hooker teki juuri niin tyyli pelissä, muuttaen sen erehtymättömän merkki hänen tyyli. Blind Lemon Jefferson ja Blind Blake usein meni kotiin Moore pelata: he olivat elämyksiä pikku Hooker, joka alkoi tehdä blues elämästään.

John seurasi jalanjälkiä hänen isäpuolensa ja alkoi soittaa juhlissa maansa asti, vietettyään kymmenen vuotta Cincinnati laulaa eri evankeliumin kuorot, vuonna 1943, muutti liiketoiminnan tarpeesta, muutti Michigan, kaupunki Detroit . Täällä, työskentelevät autotehdas, hän asettui kunnes 1969. Hän tuli säännöllisesti paikallisella blues kokoontumiset Hastings Street, musiikin sydämeen ja näyttää musta Itä-Detroit. Se oli tässä yhteydessä, että antoi muodon hänen kutsumuksensa blues muusikko, hänen erehtymättömän laulaa maaseudun, raaka ja tyylikäs samaan aikaan, erehtymättömän rytminen boogie-laulu riffi.

Vuonna 1948, Hooker recording ura alkoi yhden Boogie Chillen, kaiverrettu studiossa lähellä Wayne State University.

Huolimatta lukutaidottomia, se oli sanoittaja varsin tuottelias: lisäksi perinteisten aiheista Lyrics, rakennettu toistuvia teemoja, hän kehitti osa tuotannostaan ​​omaperäisiä ja innovatiivisia hyödyntäen perinne, mutta samalla tarjoaa uusia teemoja.

Äänitysstudioiden fifties maksetaan usein hyvin vähän muusikoita mustat, joten Hooker alkoi viettää yötä menee studioon studioon ja keksiä uusia kappaleita tai muunnelmia kullakin. Kappaleet kirjattiin, mukaan sopimusehtojen, nimimerkillä John Lee Booker, Johnny Hooker ja John liesi.

Ensimmäinen kausi hänen yksinlauluja kirjattiin valvonnassa Bernie Besman. John Lee Hooker leikki vapaa tyyli ja improvisoitua, hyvin harvoin luottotappioriski: aika muutokset olivat normi, toiminnallisen suorituskyvyn laulun ja mielialan muutokset, joista se oli täynnä.

Tämä tehtävä on erittäin vaikea tehdä overdubs, joten hänen kappaleita tuolta ajalta tuetaan usein itsepäinen beat kitara tapauksessa tai lankku puuta, ilmeikkäät palveluksessa tarkoituksenmukainen työntää Besman.

Kuusikymmentäluvun näki lopullinen vihkiminen yleisölle: valtava kuuluisuus johtui monet rock-yhtyeitä kattavat lahjoittanut Britannian kohtaus, tulos hänen kiertueen 1963 Britanniassa.

Vuonna 1980 hän esiintyi ja lauloi elokuvassa musikaali The Blues Brothers tyyli improvisoitua Hooker sallittu nauhurin elää, toisin toistoa yleensä käytetään elokuva- tallenteita.

1989 on vuosi albumin parantaja, joka on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen taiteilijoiden kuten Keith Richards ja Carlos Santana. Albumi voitti Grammy-palkinnon. Samana aikana tallenteita Van Morrison ja live esiintymisiä kanssa saman taiteilijan, julkaistu livelevy Night San Franciscossa.

Vuonna 2001 tauti, juuri ennen Euroopan kiertueen, ja pian sen jälkeen kuolema iässä 83.

Musiikki

Kitaransoittoa John Lee Hooker on hyvin lähellä tyyli boogie woogie piano. Basso linjat, piti peukalo, taukoja painopiste lopussa lauseita ja monia vaikutuksia, ligatuureja, ja panostamiseen nopea vibrato luonut oman tyylin, jonka juuret perinteisen tekniikoita akustinen blues, mutta että myös se kehittyy kohti itsepintainen ja hypnoottinen.

Tunnusmerkki on koostumus, joka käsittää, että tärkein teema, noin yksi sointu pelataan itsepäinen ja hypnoottinen, perintö Louisiana tyyli lainattu hänen isäpuolensa.

Kappaleita että useimmat edustavat kaikki hänen tyyli ovat Alkuinnostuksen nuorten Boogie Chillen, blues oppikirja Vauva Please Do not Go, traaginen todistus vuodon Tupelo.

Hooker on harjoittanut aina soolouralle, sillä hän on aina täyttänyt laaja vahvistuksen harrastajat ja fanit blues ja folk kuusikymmentäluvun alkupuolella. Hän on edistänyt leviämisen blues rajojen ulkopuolella amerikkalainen musta yhteisö.

Vanhuuteen hänen joukko muusikoita on laajentunut tarjontaa, konsertista toiseen, monipuolisin muodostumat, vain Hooker sooloäänelle ja kitara, yhtye jossa Hooker vain laulaja.

Hänen laulu fraseeraus on paljon enemmän irti vitsejä, kuin yleensä tapahtuu blues. Ääni, lähes melodramaattisessa, heijastaa perinne blues Mississippi.

Hänen rento tyyli ja improvisoidun on laskenut käyttöönoton sähkökitara, vaikka intensiteetti ilmaisu ei ole koskaan jättänyt ansiosta suurempi runsaasti järjestelyjä.

Diskografia

Albumi

  • 1959 - Folk Blues
  • 1959 - House of Blues
  • 1959 - Maa Blues John Lee Hooker
  • 1960 - Blues Man
  • 1960 - Olen John Lee Hooker
  • 1960 - se on minun tarina
  • 1960 - Travelin '
  • 1961 - John Lee Hooker Sing The Blues
  • 1961 - soittaa ja laulaa Blues
  • 1961 - Folk Lore John Lee Hooker
  • 1962 - Burnin '
  • 1962 - Kauas Blues
  • 1962 - Blues
  • 1962 - Tupelo Blues
  • 1963 - Älä Turn Me kotiovellesi: John Lee Hooker Sings His Blues
  • 1964 - Burning Hell
  • 1964 - Suuri Blues Äänet
  • 1964 - I Wanna Shout Blues
  • 1964 - Big Soul John Lee Hooker
  • 1964 - Great John Lee Hooker
  • 1965 - Hooker & amp; Hogs
  • 1966 - Se on teille oikein kärsiä
  • 1966 - Real Folk Blues
  • 1967 - Live at Cafe Au Go-Go
  • 1968 - Koukussa Blues
  • 1969 - Get Back Home
  • 1969 - Jos Miss'Im Got'Im
  • 1969 - Yksinkertaisesti Truth
  • 1969 - Se, missä se on!
  • 1969 - Get Back Home
  • 1970 - Jos unohdat "Im ... I Got" Im
  • 1970 - John Lee Hooker on Waterfront
  • 1970 - Moanin "ja Stompin 'Blues
  • 1971 - Endless Boogie
  • 1971 - Goin 'Down Highway 51
  • 1971 - Puoli Stranger
  • 1971 - Hooker'n'Heat / Infinite boogie
  • 1971 - I Feel Good
  • 1971 - Never Get pois näistä Blues Alive
  • 1972 - Detroit Special
  • 1972 - Live at Soledad vankilassa
  • 1973 - Syntynyt Mississippi, kohotti Tennessee
  • 1974 - Free Beer And Chicken
  • 1974 - Mad Man Blues
  • 1976 - Alone
  • 1976 - henkilökohtaisesti
  • 1977 - Black Snake
  • 1977 - Dusty Road
  • 1978 - Cream
  • 1979 - Sad ja Lonesome
  • 1980 - Everybody Rockin '
  • 1980 - Sittin 'Tässä ajattelen
  • 1981 - Hooker 'n' Heat
  • 1987 - Jealous
  • 1988 - Trouble Blues
  • 1989 - Highway Blues
  • 1989 - John Lee Hooker n 40th Anniversary Album
  • 1989 - Detroit Lion
  • 1989 - Healer
  • 1990 - Etkö muista minut
  • 1991 - Enemmän Real Folk Blues: The Missing Album
  • 1991 - Mr. Lucky
  • 1992 - Boom Boom
  • 1992 - This Is Hip
  • 1992 - Urban Blues
  • 1993 - Mikään mutta Blues
  • 1994 - King of Boogie
  • 1994 - Alkuperäinen Folk Blues ... Plus
  • 1994 - Dimples
  • 1995 - Vaihtoehtoiset Boogie: Early Studio Recordings, 1948-1952
  • 1995 - Chill Out
  • 1995 - Whiskey & amp; Wimmen
  • 1995 - Blues Big Town
  • 1996 - Moanin 'Blues
  • 1996 - Alone: ​​ensimmäinen konsertti
  • 1997 - Do not Look Back
  • 1997 - Alone: ​​Toinen Concert
  • 1998 - Musta Man Blues
  • 2000 - kampuksella
  • 2001 - Konsertti Newport
  • 2001 - Cream
  • 2001 - Real Blues: Live in Houston 1979
  • 2002 - Live At Newport
  • 2003 - Kasvokkain
  • 2003 - Burning Hell
  • 2003 - Rock With Me
  • 2004 - Jack O 'Diamonds: 1949 Recordings

Kokoelmat ja kokoomateoksen osa

  • 1974 - Mad Man Blues
  • 1987 - Do not Look Back
  • 1989 - Koukku: 20 Years of Hits
  • 1991 - Hobo Blues
  • 1991 - Chess Masters
  • 1991 - Täydellinen Chess Folk Blues istunnot
  • 1991 - Ultimate Collection 1948-1990
  • 1992 - Best Of: 1965-1974
  • 1992 - Ultimate Collection
  • 1992 - Vee-Jay Years, 1955-1964
  • 1993 - Boom Boom
  • 1993 - Boogie Man
  • 1993 - Legendary Modern Recordings 1948-1954
  • 1994 - Blues Collection
  • 1994 - John Lee Hooker
  • 1994 - Early Years
  • 1994 - Wandering Blues
  • 1995 - Red Blooded Blues
  • 1995 - The Very Best Of
  • 1996 - Blues Legend
  • 1996 - Live at Cafe Au Go-Go
  • 1997 - hänen paras Chess Sides
  • 1997 - Live in Concert
  • 1997 - Essential Collection
  • 1998 - Best of Friends
  • 1998 - Täydellinen 50 Chess Recordings
  • 1999 - Best of John Lee Hooker: 20th Century Masters
  • 1999 - This Is Hip
  • 2000 - Definitive Collection
  • 2001 - Born Blues
  • 2001 - Gold Collection
  • 2001 - Legendary Blues Recordings: John Lee Hooker
  • 2002 - Blues Before Sunrise
  • 2002 - Complete - Vol. 1
  • 2002 - Complete - Vol. 2
  • 2002 - Complete - Vol. 3
  • 2002 - Complete - Vol. 4
  • 2002 - Real Folk Blues / Lisää Real Folk Blues
  • 2002 - Timeless Collection
  • 2003 - Blues Pins
  • 2003 - Lopullinen Recordings, Vol. 1: Kasvokkain
  • 2003 - Collection 1948-52
  • 2004 - Do not Look Back: Complete Blues
  • 2004 - Complete - Vol. 5
  • 2005 - Complete - Vol. 6
  • 2005 - Early Years - Vol. 1

Filmografia

  • Blues Brothers
  • John Lee Hooker & amp; Furry Lewis DVD
  • John Lee Hooker Harvinainen Teokset 1960 - 1984 DVD
  • John Lee Hooker - Paloja noin ... DVD + CD
  0   0
Edellinen artikkeli Ross Hassig
Seuraava artikkeli Saint-Antoine-l'Abbaye

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha