Hylobatidae

Ilobatidi, joka tunnetaan yleisesti nimellä Gibbons, ovat perheen kädellisten, hominidien luokitellaan yhdessä superperheen hominoids.

Kuvaus ja anatomia

Rungon pituus vaihtelee 45 ja 90 cm, paino välillä 4 ja 13 kg. Kuten kaikki hominidien ovat hännätön.

Kallo on samanlainen kuin hominidit ja hampaiden kaava, joka on esitetty oikealla, on sama.

Etujalat ovat paljon pidempiä kuin takajalat. Peukalo on nivelletty lähellä ranne, jolloin erityisen leveä ote.

Väri vaihtelee, lajista riippuen, kuten musta, harmaa ja ruskean eri sävyjä. Harvoin voi olla valkoinen.

Käyttäytyminen

Toiminta päivä ja liikkumiskyky on pääasiassa kautta brachiation; bipedal liikunta on maa ja on auttanut Eturaajoista pidetään korkealla tasapainottaa kehon.

Hän asuu yksiavioinen pareittain nuori jälkeläisiä. Laji on alueellinen: ulkopuoliset ovat muuttaneet pois huutaa ja eleet ja harvoin päästä taistelee.

Ääni

Ilobatidi tunnetaan tuotantoon laadittu malleja ääntely, lajikohtaisia ​​ja sukupuoli-erityinen.
Useimmissa lajit parit yhdistää niiden ääntelyä toinen kuvio tuottaa reaalikorko duettoja. Laulua ilobatidi johtuivat eri toiminnoista, liittyvät lähinnä alueellinen valvonta ja vakiinnuttaminen perhesiteet.

Tarjonta

Gibbons syövät pääasiassa kasvi: ensimmäinen hedelmä ja jättää myös tärkeä toimenpide. Harvoin tulee osa heidän ruokavaliotaan pieniä eläimiä.

Lisääntyminen ja kehitys

On yksi kausi vahvistamisesta paria. Naaraat synnyttävät joka toinen tai kolmas vuosi synnytyksen yleensä yksi nuori. Twin syntymät ovat harvinaisia. Vauva on imetti vuodeksi ja puoli tai kaksi ja saavuttaa sukukypsyyden välillä kahdeksan ja yhdeksän. Elinajanodote luonnossa on noin 25 vuotta; vankeudessa se on jopa 34 vuotta.

Jakelu ja elinympäristö

Alue on melko suuri, ja sisältää suurimman trooppisilla ja subtrooppisilla metsät Kaakkois-Aasiassa, Indokiinalaisten saarille Malesian ja Indonesian, erityisesti Borneon, Java ja Sumatralla. Elinympäristö koostuu trooppisilla ja subtrooppisilla sademetsissä. Niitä voidaan myös sijaitsee vuoristossa jopa 1800 metrin korkeudessa.

Taksonomia

Perheeseen kuuluu Gibbons ja siamangs, ja se sisältää 13 lajia jaettu neljään suvut: Hylobates, Siamang, Nomascus ja Hoolock. Luokitus tyylilajit hyväksytään täällä, joka on joka tapauksessa ole ainoa annetaan, perustuu eri määrä diploidisia kromosomien eri lajeja.

Me erottaa seuraavat lajit:

  • Sukupuoli Hylobates
    • Agile Gibbon - ketterä gibboni
    • Kloss n Gibbon - Gibbon Mentawai
    • Hylobates LAR - White-Handed Gibbon tai LAR
    • Hopeinen Gibbon - Gibbon Heron
    • Müllerin Bornean Gibbon - Gibbon Müller
    • Hylobates pileatus - Gibbon Bonnet
  • Sukupuoli Hoolock
    • Hoolock hoolock - Länsi-hulok
    • Itä Hoolock Gibbon - hulok Itä
  • Sukupuoli Symphalangus
    • Siamang - Siamang
  • Sukupuoli Nomascus
    • Pohjois Karhennetussa-cheeked Gibbon - Gibbon ravustajasaukko of Annam
    • Musta crested Gibbon - crested Gibbon
      • N. C. concolor
      • N. C. furvogaster
      • N. C. jingdongensis
      • N. C. lu
      • N. C. nasutus
    • Keltainen-cheeked gibbon - pink-cheeked gibboni
    • Hainan musta crested Gibbon - Hainan gibboni
    • Pohjois valkoinen-cheeked Gibbon - Gibbon ravustajasaukko
    • Nomascus siki - Gibbon ravustajasaukko Etelä
  0   0
Edellinen artikkeli Republikaanipuolueen Armenian
Seuraava artikkeli Arturo Plantagenet

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha