Branta sandvicensis

Hawaiian hanhi tai Nene Nene tunnetaan myös nimellä, on laji endeeminen Havaijin hanhi. Valtion virallisessa lintu Havaijin, luonnossa on läsnä vain saarilla Maui, Kauai ja Havaiji. Nimi Nene, Hawaiian alkuperää, on onomatopoeettinen, ja viittaa hänen heikko muistaa.

Taksonomia

Nene on kehittynyt muutaman yksilöitä kanadanhanhi, joka todennäköisesti siirtynyt Hawaii 500000 vuotta sitten, pian sen jälkeen muodostumista saarella Havaijilla. Nämä esi olivat progenitoreja Nene, sekä kaksi muotoja esihistoriallisia, Havaijin hanhi jättiläinen ja Nene-nui. Nene-nui oli suurempi kuin Nene ja pystyi lentämään tai ei riippuen yksilöt; Hän asui saarella Maui. Fossil jäänteet samanlainen hanhia löytyy Oahu ja Kauai voisi kuulua jäseniä saman lajin. Hawaiian hanhi jättiläinen putosi saarelle Havaijilla, ja joiden pituus on 1,2 m ja paino 8,6 kg oli yli neljä kertaa suurempi kuin Nene. Uskotaan, että Havaijin hanhi jättiläinen, kasvissyöjä, miehittää sama ekologinen lokero samanlainen ankkoja tunnetaan Moa-Nalo, jotka eivät olleet Havaijilla. Analysoidaan mitokondrio-DNA otettu fossiileja, havaittiin, että kaikki hanhet Hawaii, sekä elävä ja katoamisia, liittyvät läheisesti jättiläinen Kanada Goose ja kanadanhanhi tumma.

Kuvaus

Jonka korkeus on 41 cm, Nene hanhi on keskikokoinen. Vaikka viettää eniten aikaa maahan, voi lentää, ja jotkut yksilöt liikkuvat kaikki päivää lennon välillä pesimäpaikkoja ja ne saalistavat. Naaraspuolisia, paino 1,5-2,5 kg, kun urokset, joiden paino on 1,6-3,0 kg, ovat suurempia kuin 11%. Aikuisilla miehillä on pää ja niskassa musta, harrastaja posket ja kaula raskaasti aaltopahvin. Kaulan ovat mustavalkoisia lävistäjä raidat. Paitsi pienemmät mitat, naaraat Nene olla väriä, samanlainen kuin miesten. Aikuisilla nokka, jalat ja jalat ovat mustat. Leuan alla on pörröinen peite. Ankanpoikien muistuttavat miehiä, mutta höyhenpeite duller ruskea, värit pään ja kaulan vähäisempi; Lisäksi raitoja ja muut mallit ovat vähemmän ilmeisiä. Nokka, ja jalat ovat samat kuin aikuisten. Joustavat sormet ovat turvonneet ja osittain webbed, sopeutuminen, tämä, jonka avulla eläin ylittää maastossa liian nopeasti, koska laavakentille.

Jakelu ja elinympäristö

Kun Nene oli läsnä saarilla Hawaii, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai ja Kauai. Tänään, sen alue rajoittuu Hawaii, Maui, Molokai ja Kauai. Nene elää metsät, niityt, rannikon dyynejä ja laavakentille, mutta myös ihmistoiminnasta elinympäristö niiden läheisyydessä, kuten laidunten ja golfkenttiä, merenpinnasta yli 2400 metriä merenpinnan yläpuolella. Jotkut populaatiot vaeltavat pesimäpaikkoja tasangoilla, ja juurikasvit alueita, vuoristossa.

Biologia

Tarjonta

Nene on kasvissyöjä ja syötteitä on, että laiduntaminen laiduntaminen, riippuen käytettävissä kasvillisuus. Ruokavalio sisältää lehdet, siemenet, hedelmät ja kukat ruohokasveilla ja pensaita.

Kopiointi

Pesimäaikana on Nene, elokuusta huhtikuuhun on pidempi kuin mikään muu hanhi; useimmat munia viedään marraskuusta tammikuuhun. Toisin kuin useimmat Anseriformes, Nene kaverit maahan. Pesiin rakennettu naisilla huolella valittu sivustoja, perustuvatko ne viisikymmentäyhdeksän yli neljä munaa. Naaraat kuoriutuvat munat 29-32 päivää, kun taas urokset ovat erityisvalvonnassa. Ankanpoikien ovat precocial ja löytävät ruokaa omasta; He jääneet vanhemmilleen vasta seuraavan pesimäaikana.

Säilyttäminen

Kun vuonna 1778, saapui Havaijilla Captain Cook, oli luultavasti 25000 Nene, mutta, kuten monet saari lajeja, tämä hanhi voinut vastustaa tehokkaasti eläimille käyttöön uudisasukkaat ja ympäristön muutoksia, jotka mukana kehityksen " maataloudessa. Vuonna 1950 väestön Hawaii hanhi, joka myös oli tuhoutumassa metsästys, keskeytettiin partaalla sukupuuttoon, ja määrä luonnonvaraisten eläinten jäljellä arvioitiin kolmekymmentä-viisikymmentä. Vuonna 1957, luonnonsuojelijat alkoi kasvattaa hanhia vankeudessa, toivoen säilyttää jäänne väestön vähenemisestä ja pystyä uudelleen päivä luonnossa. Ohjelmia, joilla pyritään vapauttamista luonnon hanhia tarhataan osoittautunut vaikeaksi aluksi, mutta viimeaikaiset pyrkimykset ovat olleet onnistuneita. Nykyään alhaisen mutta vakaan väestön Nene saarilla Hawaii, Maui ja Kauai. Havaiji tuli jälleen villi vuonna 1982, kun hirmumyrsky Iwa oli tuhonnut häkeissä hanhien vankeudessa on kaakkoon saaren. Nene sovitettu nopeasti ruohoinen alanko, ilman Mangustit. Ottaen huomioon niiden suuri menestys, äskettäin biologit ovat julkaisseet muiden pohjoisten ja Luoteis-Kauai. Tänään Havaijilla, on noin 800 villi Nene, joiden määrä kasvaa joka pesimäaikana, ja tuhat lisää suoria eläintarhoissa ja yksityisten kokoelmissa ulkopuolella Hawaii. Suurin näistä yksityiskokoelmista sijaitsee varauksen wildfowl ja kosteikkojen Trust, Slimbridge, Englannissa. Pieni joukko Nene ilmeisesti nauttii elämästä Lontoon sydämessä St. James Park, rauhallinen paratiisi vesilintuja edessä Buckinghamin palatsi. Havaiji Nene metsästys ei ole enää sallittua, mutta tämä hanhi edelleen uhkaavat petoeläinten käyttöön ihmisten, Mangustit ja luonnonvaraisista kissojen ja koirien, jotka jatkuvasti ryöstää niiden pesiä. Suojelutoimia jatkuvat, ja tulevaisuus Nene Havaijilla, vaikka ei ole varmaa, se on varmasti lupaava. Näyttää siltä, ​​sopivaa, että Nene, vielä epävarmaa vai ei valitse luettelo uhanalaisten lajien, on lintu edustaja valtion Hawaii.

  0   0
Edellinen artikkeli Savu Birkenaun
Seuraava artikkeli Grand Theft Auto III

Aiheeseen Liittyvät Artikkelit

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha